Потърси спешна психологическа помощ Паник бутон

info@azmoga.bg +359 894 889 997

За думите

ЗА ДУМИТЕ

Какво знаете за думите?

Всички ги ползвате, но какво знаете всъщност за влиянието им в нашия живот. Всички знаем колко са важни думите, но мнозина не си дават сметка, че ние съществуваме, като личности благодарение на думите (речта).

Замислете се, ако не може да говорите, вие фактически не можете да мислите.

Мисълта се оформя и изразява чрез думи /реч/. Речта дава възможност да работи и нашата памет. Ако думите ги няма, нашата памет е безполезна. Невъзмножно е да си спомним нещо, ако не го облечем в думи. Всяко действие в нашия живот е възможно благодарение на съществуването на речта. Едно от основните свойства на думите е възможността да изразяваме себе си пред нашите себеподобни. Без да умеете да говорите, вие не можете да комуникирате, не може да изразите вашето вътрешно аз. Реално вас ви няма, ако ги няма думите.

Но речта (думите) която изполваме имат още едно много силно и мощно свойство.Свойството се състои в това, че думите, с които обличате вашите мисли реално имат притегателна сила и се явяват вашите поръчки, които ще ви се случат в живота. Думите едновременно се явяват връзка с нашата реалност и с нашето въображение където се синтезирта нашите жеалния и цели. Можете ли да си представите нещо,можете да го получите.

Но, ако неможете да го опишете с думи, няма как да знаете, какво искате.Чрез умелото използване на думите, ние можем да контролираме и направляваме нашия живот. Така също нашия интелект зависи и е пряко свързан от това колко думи знаем и колко е богат речникът ни, защото ако знаете малко думи, вие имате ограничена възможност да мислите. Представете си например колко думи знае един човек с основно образование и колко един професор по философия. И обиновения човек и професорът може да имат еднакви физически и психически дадености, „равностоен интелект”, но как мисли и колко думи полазва един малко знаещ човек и как мисли професорът, знаещ 30 хил. думи.

Реално думите са основна база информация, чрез която ние боравим, за да се оправим с предизвикателството да бъдем живи.Всички наши знания и спомени съществуват под формата на думи. Всичко което знаем и което сме като личности е складирано в паметта под формата на думи. Забелязали ли сте какво правите първо сутрин? Най-първото нещо, което правите след като отворите очи е вашия вътрешен глас да каже накаква дума. Вашата личност в мига след събуждането започва да говори, да казва думи, дали ще псувате будилника, дали ще си помислите за любимия човек до вас или си казвате, че може да се поизлежите, все използвате думи. От първата секунда в която вие не спите, започвате да говорите – мислите.

Думите имат още един много силно свойство и то се състои в това, че думите имат притегателна сила. Освен чисто техническото използване на думите за мислене или комуникиране, те притежават още едно специално свойство. Най-просто казано – Думите стават неща. Думите изразяват вашите желания. Думите предизвикват събития. Думите са реалната сила и енергия на нашия живот. Богатството от думите и умелото им ползване ни дават изключително мощен инструмент за влияние върху това което ни се случва. Чрез този важен компонент от човешката психика съществуваме и продължаваме да еволюираме и опознаваме света. Важно е да раберем, че говоренето на лоши думи означава, че преди това те са били лоши мисли, които заради притегателните качества на думо-мислите се превръщат в реалност. Съответно добрите мисли в главите ни, пак чрез притегателното умение на думите, навлизат в живота ни и стават наша съдба.

Думите, които знаете и начина по който ги ползвате определят това какъв живот ще имате и какви случки ще ви се случат.

About Author:

Остави твоя коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *