Потърси спешна психологическа помощ Паник бутон

info@azmoga.bg +359 894 889 997

Какво е флирт?

КАКВО Е ФЛИРТ ?

Според мнозина флиртът е нещо хубаво. Имало тръпка в него, било забaвно да флиртуваш. Казват, че флиртът създавал много положителни емоции, но всъщност всички тези твърдения не отговарят съвсем на истината. За да видите истинската същност на флирта, първоначално ще му дадем определение, след това ще разгледаме неговите свойства, неговите инструменти и неговата крайна цел.

Що е то флирт? С една дума може да се каже, че флиртът е начинът да покажем, че харесваме някого. Флиртът е социалният инструмент, чрез който ние показваме нашите симпатии помежду си. Флиртуваме, защото се харесваме и искаме да бъдем близки. Това е чудесно, дотук флиртът наистина изглежда приятно занимание с положителни емоции. Обаче това, което опорочава смисъла на флирта, са инструментите, които използваме, за да го практикуваме. За да го разберем по-добре, в следващите редове ще проследим примерна ситуация на флиртуване, чрез която да онагледим флирта и да и разберем как и кое обезсмисля и опорочава това на пръв поглед приятно действие.

Ситуация:

Заведение с приятна атмосфера.Непознати мъж и жена срещат погледите си случайно, през тях преминава приятна тръпка за миг, усмихват се един на друг и отместват погледите си. Какво се случва дотук? Двамата се виждат , харесават се и недвусмислено си го казват в най-първия контакт, който имат. В този пръв контакт се заражда флиртът.

Какво следва?

След като и двамата са споделили този момент, в същия миг в тях започва да гори копнеж за споделяне на още подобни моменти. Появява се горещо искане за близост. Подчертавам, горещо, защото именно в този миг се проявява уродливата част на флиртуването. Както знаете, когато силно искат нещо, хората са способни да прибягват до всякакви действия, били те позитивни или непозитивни. В мига, в който и двамата се поискат горещо, което се случва малко след първия контакт, и двамата участници във флирта навличат всички възможи маски, които притежават, за да се представят в най-добра светлина пред обекта на своето желание. Така почти винаги се стига до това, да лъжем за самите себе си и да се представяме в светлина, в която не сме. С една дума, започваме да лъжем за това кои сме, какво работим, каква заплата получавам, слагаме грим,подплънки и всевъзможни други дребни лъжливи хитринки, с които най-целенасочено заблуждаваме обекта на нашето желание. С основна цел, да го спечелим. Но само си представете, колко трудно е да се представяте в светлина, в която не сте, колко време и енергия ви отнема, за да заблуждавате партньора си.Помислете всъщност, колко неетично и некоректно е спрямо него да го лъжете дори и с най-добри намерения. И след всичкото това , къде отива онзи споделен миг в началото, онзи миг на искреност. Изчезва като блед спомен и бива заместен от преувеличени и фалшиви представи,които неизбежно водят до разочарование.

Продължавате да се правите на каквито не сте. Успявате да заблудите другия, стигате до заветната близост, която толкова сте искали още в първия миг. С една дума, правите секс. Точно в този момент флиртът спира да същестува, неговата крайна цел е изпълнена. Правихте секс. Но когато сте лъгали, и сте се представяли в по-добра светлина. Това за известно време е възможно. Ала след като вашият флирт прерасне във връзка, неизбежно ще лъснат малките лъжи и те ще ви струват всичко. Ще ви струват абсолютно всички приятни емоции. Те няма да могат да бъдат възможни, защото вашият партньор неизбежно ще усети измамата и магията на първия момент вече няма да бъде възможна.Реално вие сте го подвели, макар и с благородна цел. С една дума, начинът, по който флиртуваме, прави така, че се явява убиец на по-нататъшните приятни емоции. Липсата на искреност автоматично изключва възможността за хармонични взаимоотношения. В крайна сметка се получва така, че флиртът от добро нещо, заради методите си се превръща в нещо зло за нашите взаимоотноешения.

Пред нас стои въпросът, как да покажем, че се харесваме, т.е. да флиртуваме, но докато флиртуваме, да не развалим магията с лъжи. За да разберете какъв е начинът, ще се върнем в най-първия момент, когато мъжът и жената срещат погледите си. Този единствен миг на симпатия и искреност е предостатъчен за действието, наречено флирт. Флирт е само онзи миг, в който двама души недвусмислено и показват симпатии един към друг. Всичко, което трябва да направите след този миг, е да започнете да се радвате на копнежа, който се е зародил у вас, да се любувате на мислите за другия и ДА НЕ ЛЪЖЕТЕ ПО НИКАКЪВ НАЧИН ЗА НИЩО. Изявете интелекта си и своята чувствителност без да ги преувеличавате, без да използвате клиширани действия. Бъдете максимално искрени с обекта на вашето желание.Ако той е споделил вашия миг на близост, е въпрос на две-три изречения, за да станете близки. Щом сте се харесали, всичко друго са подробности, но много често тези подробности унищожават първоначалната магия.

За съжаление битува едно много погрешно менение, което учи хората да избират, кого харесват по външни и материални причини и дадености. Този подход за избиране и харесване на потенциални партньори е масов и обрича множество хора на постоянни фалшиви, лъжливи чувства и емоции, предизвиквайки партньора си да се показва като материалност, а не като душевност. Няма нужда да ви казвам, че материалната любов, не е любов. А душевната близост е невидима за онези, който копнеят за материална близост. Много жени, а и мъже пропиляват живота си, гонейки материалната близост. Този фалш им струва всичко. Струва искреността, а оттам и истинските чувства.

Харесвайте се искрено и безусловно, търсете човешката близост, а не материалната и не лъжете за това, кои сте. Само така ще си гарантирате автентични, дълбоки, страстни, омагьосващи, радостни и споделени чувства.

About Author:

Остави твоя коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *